YAPAY ZEKA MESLEĞİM ÖĞRETMENLİĞİ NASIL ETKİLEYEBİLİR?

YAPAY ZEKA ve MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ

Öncelikle yapay zeka nedir, onu inceleyelim:

Yapay zeka, insanlar tarafından geliştirilen belli özelliklerin öğretildiği ve daha sonrasında bu öğretilerin kullanım alanlarına göre geliştirilerek insanlara sunulduğu bir teknoloji modelidir.

Günümüzde yapay zeka ile ilgili yapılan çalışmalar sonucunda; yapay zekanın kendini geliştirebildiği, öğrenebilme yetisinin olduğu, üstün analiz yeteneği ile bir çok alanda kullanıldığını biliyoruz. Bilgiden beslenen ve her geçen gün kendini geliştirmeye devam eden yapay zeka, artık öğrendiğini öğretiyor, öğrettikçe deneyim kazanıyor ve her geçen gün daha da iyi bir öğretmen haline geliyor.

Biz öğretmenlere yapay zekanın hem kendimiz hem de gelecekteki öğrencilerimiz açısından birçok faydası vardır. YAPAY ZEKA ;

1) Öğrencilerin eksik ve güçlü taraflarını daha kolay fark etmelerine yardımcı oluyor.

2) Öğrencilerin gelişim süreçlerini yakından izleyebiliyor.

3) İçerik üretimini daha hızlı destekleyebiliyor.

4) Yapay zekâ niteliğin artmasına ve bilgiye ulaşmanın kolaylaşmasına destek olabilir.

5) Eğitim yazılımlarını öğrenci ihtiyaçlarına göre kişiselleştirir.

6) Öğrencilerin eksiklerini daha iyi anlar ve gelişim için kişiye özel destek avantajı oluşturur.

Yapay zeka,eğitimde öğretmenler için her zaman bir rol olacaktır; ancak gelişen yapay zeka teknolojileri ve bu teknolojilerin sağladığı verim ve kolaylıklar, öğretmenlerin çalışma tarzlarını ve günlük programlarını değiştirecek gibi duruyor.

YAPAY ZEKANIN MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİNE ETKİSİNİ DEĞERLENDİRECEK OLURSAK;

Bakacak olursak çoğu matematik öğretmeninin sınıflarda konu anlatımı yapmasına gerek kalmayacak çünkü bunları yapay zeka robotları yapacaklar. Öğrencilerimizin sorularını bizlerin çözmesine gerek kalmayacak, hatta çözemediğimiz sorular kalmayacak. Çünkü yapay zekanın gelişimiyle karmaşık matematiksel algoritmaların çözümü de kolaylaşacak ve kolaylaşmaya başladı bile. Yani derslere bizlerden çok yapay zeka robotları girecek.

Belki de öğrencilerin ön yargı ile yaklaştıkları bir ders olan “matematik dersi” daha kolay öğrenilebilir ve daha eğlenceli bir hale gelecektir. Bu sayede ön yargılar yıkılabilecek ve matematik hayatımızda daha rahat bir şekilde yer edinmeye başlayacak.   


Yorumlar

Popüler Yayınlar